سامانه جامع مدیریت پرسنلی شهرداری ها به سفارش دفتر امور شهری و شوراهای استانداری استان آذربایجان شرقی
سامانه جامع مدیریت پرسنلی شهرداری ها به سفارش دفتر امور شهری و شوراهای استانداری استان آذربایجان شرقی در اردیبهشت 1397 توسط بخش نرم افزاری شرکت ریز کاران طراحی شده و توسعه یافته است.
دیجیتالی کردن داده ها و استفاده از تکنیکهای طراحی و پیادهسازی سیستم های یکپارچه، سامانهای ایجاد خواهد کرد که کاربر به سادگی و بدون داشتن اطلاع از عملیات پیچیدهای که در پشت صحنه اتفاق میافتد بتواند اطلاعات خود را مدیریت نماید. امکاناتی از قبیل پایگاههای داده توزیع شده مدیریت حجم بالایی از اطلاعات را بدون کاهش سرعت پاسخگویی سیستم میسر میکند. ایجاد این سامانه با توجه به رسالت دفتر امور شهری و شوراهای استانداری آ.ش و نقش آن در امور اداری و استخدامی، امری بسیار ضروری مینماید. با ایجاد این سامانه اطلاعات نه به صورت جزیره ای و پراکنده، بلکه بر روی پایگاه دادهای مدیریت شده قرار می گیرد که بصورت اصولی طراحی شده و نیاز به تکرار اطلاعات و ایجاد نسخههای متعدد برای دسترسی متفاوت آنها وجود ندارد. از دیگر مزایای ایجاد این سامانه این است که ذی نفعان از مناطق مختلف شهرداری ها به آن دسترسی داشته و بدین ترتیب محدودیتی از جهت زمان و مکان مراجعه وجود نخواهد داشت.
سامانه ای که بتواند جستجو بر روی اطلاعات را با دقت و سهولت انجام دهد، بازیابی آنها را در مدت زمان قابل قبولی ممکن خواهد ساخت. مدیران، کارشناسان و کلیه افرادی که به سامانه دسترسی خواهند داشت قادر خواهند بود اطلاعات را بازیابی نموده و داده های مد نظر خود را مشاهده نمایند. همچنین سرعت دستیابی به داده ها به گونه ای خواهد بود که زمان صرف شده برای مشاهده اطلاعات و فرصت تصمیمگیری مناسب برای اعضای شورا برای اتخاذ تصمیمات مد نظر برای برنامه ریزی امور را ایجاد کند.
در طراحی این سامانه، با بهرهگیری از فناوریهای جدید و طراحی مناسب ساختار سامانه، امکاناتی فراهم خواهد شد که در راستای اهداف دولت الکترونیک از دیدگاه ارائه خدمات الکترونیکی و حذف کاغذ از دستاوردهای پیاده سازی چنین سامانهای میباشد. در ضمن، با توجه به مکانیزه شدن اطلاعات بر روی سامانه، اطلاعات از شفافیت برخوردار شده و امکان استفاده از سامانه بر روی شبکه اینترنت میسر خواهد شد و با استفاده از این خصیصه اطلاع رسانی در وسعت بسیار وسیع انجام خواهد شد.
در سیستمهای نرمافزاری، نیازمندیها به دو گروه کلی وظیفهمند و غیروظیفهمند تقسیم میشوند. نیازمندیهای وظیفهمند نیازمندی هایی میباشند که جزء ذات سیستم بوده و در اصل سیستم نرمافزاری به خاطر این نیازمندیها ایجاد شده است. نیازمندی های غیروظیفهمند نیز نیازمندی هایی میباشند که در سیستم نرمافزاری به خاطر وجود نیازمندیهای وظیفهمند بوجود .آمدهاند
در پیادهسازی این سیستم، اکثراً از تکنولوژیهای وابسته به شرکت مایکروسافت استفاده خواهد شد. دلیل انتخاب تکنولوژیهای مایکروسافتی، طیف بسیار متنوع محصولات این شرکت و گستردگی بیش از حد آنها است. به صورتی که شاید در اطرافمان کمتر سیستم تکنولوژیکی بتوانیم پیدا کنیم که در آن از محصولات و تکنولوژیهای مایکروسافت استفاده نشده باشد. زیر ساخت اکثر سیستمهای بزرگ نرمافزاری در دنیا بر پایهی محصولات مایکروسافت میباشد و به همین دلیل نیز در این پروژه تصمیم بر این شد که هسته و پوستهی سیستم بر اساس تکنولوژیهای مایکروسافتی بنا شود. در همین راستا چارچوب داتنت یا همان (NET Framework.)به عنوان زیر ساخت برنامهنویسی سیستم انتخاب گردید. چارچوب داتنت یک فناوری نرمافزاری است که بر روی بسیاری از نسخههای سیستمعامل مایکروسافت ویندوز قابل اجراست و به سیستمعامل های دیگر از جمله لینوکس و مکینتاش نیز وارد شده است. این چارچوب شامل مجموعه ای از زبان های برنامه نویسی است که سی شارپ و ویژوال بیسیک مهمترین آنها میباشند. مجموعه ای از کتابخانههای بسیار غنی جهت کمک به سهولت توسعه نرمافزار در این چارچوب قرار گرفته اند که در قالب بخش های عمده ای همچون فناورهای ASP.NETو ADO.NETو بسیاری از فناوریهای خاص دیگر ارائه میشوند که تعداد آنها در نسخههای اخیر همگام با خاص تر شدن اهداف مایکروسافت بیشتر شده است. کتابخانههای از پیش نوشته شده ای که در این چارچوب قراردارند، بخش وسیعی از نیازهای برنامه نویسی را تحت پوشش قرار میدهند. از این جمله میتوان به واسطهای گرافیکی کاربر، دسترسی به پایگاههای داده، رمزنگاری، برنامههای تحت وب، الگوریتمهای کار با اعداد و ارتباطات شبکهای اشاره نمود. با توجه به ماهیت وب بنیاد بودن سیستم، از تکنولوژی ASP.NET برای توسعهی صفحات وب پویا استفاده خواهد شد.
تکنولوژی مورد استفاده در سمت سرور نیز ویندوز سرور خواهد بود. در خصوص بانک اطلاعاتی نیز سیستم مدیریت بانکهای اطلاعاتی مایکروسافت SQL Serverسرور استفاده خواهد شد. این نسخه از پایگاهدادهی قدرتمند مایکروسافت، دربرگیرنده حمایت از دادههای ساختاری یا نیمهساختاری میباشد که این امر شامل قالبهای رسانهای دیجیتال برای عکسها، فایلهای صوتی، تصویری و دیگر دادههای چند رسانهای میباشد. SQL Server در برگیرنده ویژگیهای بهتری در زمینه فشردگی و متراکمسازی داده میباشد و بنابراین در بهبود یافتن توانایی اسکالر به ما کمک میکند. این بخش همین طور دارای اقتدار منابع بوده و به ما این اجازه را میدهد که به ذخیرهسازی منابع برای کاربران بپردازیم.
با توجه به ماهیت وب بنیاد بودن این سیستم، در سمت کلاینت یا سرویس گیرنده، محدودیت خاصی وجود ندارد و وجود یک مرورگر وب استاندارد در سمت کلاینت کافی است. به همین جهت تقریباً تمام سیستم عاملهای مطرح موجود در بازار، اعم از نسخههای مختلف Windows، توزیعهای مختلف گنو/لینوکس، Mac OS و ... قابل استفاده هستند. همچنین با توجه به استاندارد بودن صفحات وب تولید شده، تمامی مرورگرهای معروف موجود در بازار برای دسترسی به سیستم وب قابل استفاده میباشند.
همچنین در فاز طراحی و اجرا تا پیاده سازی و بهره برداری از سامانه باید حفظ محرمانگی اطلاعات مربوط به سامانه از طرف ذینفعان رعایت گردد.
نرم افزاری جامع بر روی پلتفورم وب ساخته خواهد شد تا بتواند تعامل بین شهرداری ها را فراهم آورد و مسئولین امر را در نظارت، کنترل و مدیریت کارکنان حاضر در سطح شهرداری ها و استان یاری نماید. باوجود سامانه یکپارچه که در سطح نظارتی طبقه بندی شده و ضمن همسان سازی ساختار اداری و ارزیابی مشاغل به تسریع روند امور کمک شایانی می نماید.