aa ، شبکه
شبکه کامپیوتری چیست؟
به دو یا چند کامپیوتر که با هدف استفاده مشترک از منابع سخت افزاری و نرم افزاری با استفاده از یک رسانه فیزیکی به همدیگر متصل می شوند شبکه گفته می شود.
مزایای استفاده از شبکه های کامپیوتری؟
اشتراک گذاری اطلاعات و منابع نرم افزاری و سخت افزاری:
از مهمترین و اصلی ترین اهداف شبکه های کامپیوتری به اشتراک گذاری منابع نرم افزاری و سخت افزاری است که منجر به کاهش چشمگیر هزینه های یک مجموعه می شود.
صرفه جویی در زمان:
شبکه های کامپیوتری بسیاری از موجودیت هایی را که دارای ماهیت نرم افزاری هستند را میتوانند ارسال کنند که در صورت عدم وجود شبکه این موجودیت ها نیز باید به صورت فیزیکی ارسال می شدند.
قابلیت اطمینان:
در یک شبکه کامپیوتری امکان آسیب به مرسوله یا موجودیت ارسالی شما وجود ندارد چرا که موجودیت شما در سرورذخیره شده و در دفعات و ساعت های مختلف میتوان دوباره ارسال کرد.
کاهش هزینه:
شبکه های کامپیوتری علاوه بر صرفه جویی در زمان هزینه های یک سازمان یا اداره را تا حد چشمگیری کاهش می دهند به عنوان مثال در یک واحد اداری با 20 نفر کارمند مقرون به صرفه نیست که برای هر کارمند یک پرینتر تهیه شود بنابراین با استفاده از شبکه کامپیوتری میتوان منابع سخت افزاری را به اشتراک گذاشت تا علاوه بر صرفه جویی در زمان به کاهش هزینه ها نیز کمک کند.
شبکه کامپیوتری، دوست دار طبیعت:
با استفاده از شبکه کامپیوتری و به وجود آمدن شبکه جهانی اینترنت اطلاعات، در هر ساعت از شبانه روز و در هر جای دنیا در این بستر منتشر می شوند بنابراین با کمک این بستر از مصرف زیاد کاغذ و به دنبال آن نابودی جنگل ها جلوگیری می شود.
قابلیت توسعه:
یک شبکه کامپیوتری می تواند تا تعداد بسیار زیادی توسعه پیدا کرده و تعداد زیادی کامپیوتر در این شبکه به هم اتصال پیدا کند به عنوان مثال با استفاده از یک شبکه کامپیوتری کارمندان چند شعب در شهرهای مختلف میتوانند به راحتی با یکدیگر در ارتباط باشند.
وظایف متخصصین شبکه
یک شبکه کامپیوتری ستون فقرات ارتباطات شرکت های بزرگ و کوچک می باشد بنابراین در صورت از کار افتادن این شبکه به دنبال آن بسیاری از کسب و کارها از کار می افتد.
مهمترین ویژگی یک متخصص شبکه توانایی حل مشکلات به وجودآمده در شبکه به صورت سریع و خلاقانه می باشد.
متخصصین این عرصه از سخت افزارها و نرم افزارهای موجود در یک شبکه نگهداری و پستیبانی می کنند و برای پیشگیری از اختلالات احتمالی وضعیت سیستم های موجود را مانیتورینگ و ارزیابی می کنند همچنین درصورت بروز مشکل در شبکه آن ها را آنالیز کرده و راهکارهای کاربردی را برنامه ریزی می کنند.
در بسیاری از سیستم ها کارشناسان شبکه مسئول امنیت شبکه و سیستم ها می باشند و با ارائه یک راهکار از حملات سایبری و دزدی های اطلاعاتی جلوگیری میکنند.
از وظایف معمول متخصصین شبکه آموزش استفاده صحیح از سیستم ها می باشد و جزئیات فنی پیچیده سیستم ها را به زبانی ساده و قابل فهم به سایر افراد غیر متخصص توضیح می دهند. متخصصان این عرصه ممکن است به عنوان مدیر شبکه در یک سازمان یا اداره خدمت کنند و در تمامی ایام آمادگی برطرف کردن مشکلات احتمالی به وجود آمده را دارند.
عناوین شغلی در شبکه های کامپیوتری:
مدیر شبکه (Network Administrators):
مدیران شبکه مسئول حفظ و نگهداری شبکه و همچنین برقراری شبکه میباشند. آنها حسابهای کاربری را ایجاد کرده فایلها و فولدرها و سایر منابع را بر روی کامپیوترها و سرورها مدیریت میکنند و مشکلات موجود در شبکه را برسی و تصحیح می کنند.
بسته به اندازه سازمان وظایف یک مدیر شبکه می تواند متفاوت باشد، در یک شرکت کوچک تمامی امور مربوط به شبکه به عهده مدیران شبکه می باشد در صورتیکه در سازمان ها و شرکت های بزرگ چند تکنسین کامپیوتر تحت نظارت مدیر شبکه مشغول به فعالیت می باشند بنابراین مدیر شبکه در سطوح بالاتر و تخصصی تر و تکنسین ها در سطوح فنی پایین تر مشغول به فعالیت هستند.
مهندس شبکه (Network Engineer):
یک مهندس شبکه گروههای مختلف شبکههای کامپیوتری را طراحی و مدیریت میکند و وظایفی همانند نصب و راه اندازی تجهیزات ارتباطی شبکه را بر عهده دارند.
همچنین مهندسین شبکه به عنوان معمار شبکه شناخته شده و با کمک فناوری اطلاعات در شبکه کامپیوتری شرکت ها شرایطی را فراهم می کنند تا تمامی کارکنان قادر به استفاده از شبکه باشند.
مهندسین شبکه قادر به تجزیه و تحلیل داده های موجود در شبکه می باشند و توانایی درک و تعیین نیازهای سختافزاری وکابل کشی شبکه ساختمان را نیز داشته باشند و مراقب عملکرد کارمندان در سطح شبکه بود و شبکه را مانیتور کنند.
مدیر سیستم های اطلاعاتی (Information Systems Administrator):
مدیر سیستم های اطلاعاتی در زمینه در طراحی، پشتیبانی و نگهداری زیرساخت فناوری اطلاعات با سازمانها و شرکتها همکاری میکند همچنین در زمینه ارزیابی استراتژیک و در ارزیابی و پیشنهاد خدمات، تجهیزات شبکه و پروژهها کمک میکند و در سطح مدیریتی دستورالعمل و کمک به ارائه برنامههای کاربردی آی تی را ارائه میدهد.
تکنسین شبکه (Network Technician):
تکنسین شبکه کامپیوترهای موجود در شبکه را سرویس دهی کرده و مشکلات آنها را برطرف می کند، تکنسین های شبکه با اصول و مبانی شبکه های کامپیوتری آشنا بوده و سیستم عامل های مختلف را می شناسند و نرم افزارهای کاربردی موجود بر روی کامپیوتر کاربران را نصب و آپدیت میکند. مشکلات اولیه شبکه که در سطح کلاینتها ایجاد میشود را رفع می کند. تجهیزات اداری کاربران مانند پرینتر، اسکنر، دستگاه کپی و … را نصب و راهاندازی و مشکلات آنها را برطرف میکند. اصولاً تکنسینهای شبکه اغلب از نظر سطح شغلی در رده پایینتری نسبت به سایر مشاغل شبکه قرار دارند و برای متخصص شبکههای کامپیوتری به نوعی دروازه ورود به این حرفه میباشد.